Book Burning

 

De geschiedenis is verstopt. Er zijn geen omwentelingen meer. Wat daar nog aan toe te voegen? Een voorstelling over vergeten en vergeven, over kennis en raadsels en het tekort aan verhalen.

Book Burning is een vertelling van een kat over een man die licht geeft terwijl zijn dochter de koffer induikt. Misschien is het een fabel. Waarschijnlijk is het politiek, zelfs utopisch theater. Niet omdat het doorweekt is van de bedoelingen en de programma’s, maar omdat het inzet op de magische middelen van de taal en de radicale verbeelding. Book Burning is niet wat het is, maar wat het kan worden: een voorstel voor het begin van een nieuwe wereld.

Geweest

18 mei 2012

Kunstenfestivaldesarts, Brussel (B)

www.pieterdebuysser.com

 
© Hans Opde Beeck
© Hans Opde Beeck

press to zoom
© Richard Duyck
© Richard Duyck

press to zoom
© Richard Duyck
© Richard Duyck

press to zoom
© Hans Opde Beeck
© Hans Opde Beeck

press to zoom
1/7
 

Concept: Pieter De Buysser & Hans Op de Beeck Beeld: Hans Op de Beeck Tekst & spel: Pieter De Buysser Lichtontwerp/ techniek: Herman Sorgeloos Dramaturgie: Marianne Van Kerkhoven (Kaaitheater) English Language Coaching: Miles O'Shea Engels vertaling: Jodie Hruby, Miles O'Shea & Pieter De Buysser Uitvoerend producent: Margarita Production Coproductie: KunstenfestivaldesArts, Kaaitheater, Festival Baltoscandal (Rakvere) (E), Belluard Bollwerk International (CH), Teater Avant Garden (N), Bit Teatergarasjen (N), Brut Wien (A), Richard Jordan Productions Ltd, NXTSTP, with the support of the Culture Programme of the European Union Met de steun van Koninklijke Bibliotheek België, Göteborgs Dance & Teater Festival, The Flemish Government