The Tip of the Tongue

 

In de 19e eeuw was het heel gebruikelijk om astronomische voorstellingen bij te wonen. In een tijdperk van reusachtige wetenschappelijke vooruitgang was het planetarium een toevluchtsoord voor zowel feit als fictie. De mix van hemelse en aardse kosmologische vertellingen gaven betekenis aan de positie van de mens en zijn technologie in een snel evoluerende wereld.

Fast forward naar 2019. Pieter De Buyssers magisch-realistische vertelling begint in Argentinië, waar hij een lezing geeft over de schrijfster Letizia Álvarez de Toledo. Wanneer hij de mysterieuze Grace en detective Raymond ontmoet, lopen de zaken snel uit de hand. Eerst op een oceaanschip dat een heftige storm moet doorstaan, en vervolgens in een 11-dimensionale bibliotheek met een oneindig aantal hexagonale galerijen. Hoog tijd om de astronomische voorstelling in ere te herstellen! En waar anders dan in het Planetarium van Brussel?

Data

11 juli 2019

Planetarium Brussel, Kaaitheater, Brussel (BE)

Geweest

11 sep, 11 okt, 11 nov & 11 dec 2018

11 jan, 11 feb, 11 maar, 11 apr, 11 mei, 11 juni 2019

Planetarium Brussel, Kaaitheater, Brussel (BE)

22 & 23 januari 2019

Europlanetarium Kattevennen Genk, Genk (BE)

25, 26 & 27 april 2018

Zeiss-Großplanetarium, Berlin (DE)

18 & 19 april 2018

Planetarium Praag, Archa Theatre, Praag (CZ)

7, 8, 9, 10, 11, 15, 16, 17 & 18 maart 2018

Nanterre-Amandiers, Paris (FR)

6, 7 & 8 mei 2017 (Première)

Planetarium Brussel, Kunstenfestivaldesarts,(BE)

 
© Danny Willems
© Danny Willems

press to zoom
© Danny Willems
© Danny Willems

press to zoom

press to zoom
© Danny Willems
© Danny Willems

press to zoom
1/8
 
 

Tekst, regie & spel Pieter De Buysser Full dome video Elias Heuninck  Scenografie Herman Sorgeloos Wetenschappelijk advies Kurt Vanhoutte (Universiteit Antwerpen) Dramaturgie Esther Severi Sound Yoerik Roevens Vertaling Jodie Hruby, Anne Vanderschueren, Uwe Dethier, Jana Pellarová Boventiteling Marie Trincaretto Jonas Video/boventiteling-assistentie Beerts Productie ROBIN Coproductie Kunstenfestivaldesarts Brussels (B), Kaaitheater Brussels (B), Stiftung Deutsches Technikmuseum Berlin (DE), Théâtre Nanterre-Amandiers Paris (FR), Archa Theatre Prague (CZ) Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, VGC, PARS (Performing Astronomy Research Society, (F) en het Franse Ministerie van Cultuur en Communicatie and Flanders Literature Dank aan Laboratorium & Herculeslab of KASK / School of Arts of University College Ghent (B), Sophie D'Hoore & Sarah Vanagt